Höstterminen 2011

Öppet hus med stickcafé, tidigare Hobbyn, Gratis.
Man har träffats i stora samlingssalen, Sandbyhov. måndagar, jämn vecka kl.11.00-14.30.
Här har man kunnat få hjälp med din stickning och det har även funnits möjlighet att umgås i all enkelhet, att pyssla och att handarbeta med eget material.
Om man inte har haft eget material har man kunnat arbeta med material till föreningen.
Det har bjudits på kaffe och te, brödet har man fått stå för själv.

Lyxlunch i vardagen 
Tisdagar varannan vecka kl. 10.30-14.00, 8 ggr 
Startar 13 september, kostnad 50 kr + 50 kr per gång för mat.

Körsång, tillsammans med NHR, de har bjudit in oss. Nytt 
Torsdagar kl. 11.00-13.15, 14ggr. 
Startar 1 september, kostnad 150 kr inkl. kaffe. 
Plats; Nya samlingssalen, Sandbyhov.

Decoupage 
Lördagen den 19 november träffades ett antal personer föra att prova på decopage. Det serverades fika och lunch. Det var flitens lampa som lyste och det blev massor med olika vackra och funtionella föremål.
Decoupage eller pappersservett-teknik 
är en gammal dekorationsteknik av vardagliga föremål med hjälp av vackra pappersbilder och motiv. Decoupage är känt sedan 1700-talet i Italien. Ordet découper är franska, och betyder helt enkelt att klippa ut. 
Man kan dekorera alla möjliga saker med decoupage, helst gör man det med pappersservetter, men man kan även använda sig av presentpapper, rispapper och bokmärken. Tidigare, när pappersprodukter var dyra och sällsynta, användes målningar, tyg eller tapeter. Dock är det så att ju tunnare papper man använder, desto finare resultat får man. 
Man klipper eller river ut det motiv man vill använda och använder sedan olika lacker för att montera det på diverse föremål. Man kan decoupera på tyg, porslin, glas, zink och plåt, sten, trä, spånkorgar och papper. Beroende på vad man vill dekorera använder man olika lack. 

Vinkunskaps kväll 
Vi provade olika viner tillsammans med lättare förtäring.
Kvällen hölls på  ABF, Bergslagsgården, Västgötegatan 25. 

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.