Kaffestund med blivande svärföräldrar.

-Hej, lilla gumman. Hur mår du, det var länge sen jag hörde av dig?
Tittar in på kaffe på söndag? Med blivande svärföräldrar? Igen? Är det verkligen nödvändigt att jag träffar alla dina blivande svärföräldrar? Jag som gillade dom förrförra, hon som hade, hon som hade frisersalongen. Det minns du väl, han körde lastbil och gjorde dom där vansinnigt roliga imitationerna av Dolly Parton? Jag höll på att skratta på mig.
Nej, det är klart att jag inte ska nämna dom, vad tror du om mig?
Förra gången? Ja, men du vet ju att jag drack för mycket av den där hemgjorda sherryn och pratade lite strunt. Jag har ju bett om förlåtelse tusen gånger. Vad begär du? Jaså, den här är professor i litteraturvetenskap? Då vill han nog se mina dikter. Det är klart, dom är ju egentligen julklappsrim, men jag tycker ändå ... Jaså, något annat tillfälle? Inte dom grönrutiga tajtsen? Eller rosa angorajumpern? Visst. Åt dräkthållet? Du menar väl inte den där dötrista tweedhistorien jag hade på faster Emmas begravning? Jaså, det gör du? Nåja. Och så inte spela Elvisskivor, nähä. Hembakt? Vad är det för fel på socker-kaksmix? Okej, jag ska baka själv. Jag vispar, jag vispar. Det var väldigt vad du blivit fin i kanten, plötsligt. Skäms du för mig? Dina tjusiga blivande svärföräldrar skulle minsann sett dig den där gången du var femton och polisen kom hembärande med dig mitt i natten. Spytt ner hela tröjan ... Då luktade du minsann inte violer. Och den där killen du bodde ihop med i ettan på Söder, han med de mystiska inkomsterna och ringen i naveln. Vad skulle dom tycka om honom? Okej, förlåt då. Jag ska vara snäll. En riktig mamma, kaffestunden igenom. Pappa? Men herregud, jag har inte sett honom på femton år, sen han gifte sig med den där silikonbruttan. Och nu vill du plötsligt att jag ska ringa och bjuda på kaffe? Aldrig i livet! Ja, jag ska. Genast i morgon bitti. Bara du är lycklig så.
Puss, puss, lilla gumman, vi ses på söndag.

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.