Civilkurage

14 mars 2015, Mässa "civilkurage"

14 mars, 2015

kl. 10.00-15.00

Arbetets museum

Reumatikerföreningen Norrköping fanns representerade under dagen.

Vi delade ut diagnosbroschyrer om Artros, Ankolyserande spondylit A/S, Fibromyalgi, Reumaid artrit RA, SLE med mer.
Hur det är att bilda familj när man har en reumatisk sjukdom och vad man ska tänka om man undervisar barn och ungdomar med reumatism.

Vi hade även material om förbundet och dess verksamhet, samt kundvagnspoletteroch lite gott.

Civilkurage!

Under hela dagen pågår pröva-på-aktiviteter i Laxholmens restuarang.
Cirkus- och varieté uppträder, pröva på Rörelserytmik med NEURO och hjärt- och lungräddning med Röda Korset,  samt uppträdande av Kulturmix med mer.

Kl. 10.00 Invigning
Kommunalråd Eva-Britt Sjöberg inviger mässan.

Huvudföreläsningar

Kl. 13.00–13.45 Rickert Olzon -Civilkurage vid storbranden i Sala!
Räddningsledare Rickert Olzon berättar om vad som hände vid branden, om civila samhällets insatser genom lokala organisationer och föreningar och om hur människor från många håll slöt upp för att hjälpa till!

Kl. 14.15–15.00 Caroline Krook -Kyrkan i välfärden
Caroline Krook, fd biskop i Stockholm stift föreläser om kyrkans sociala roll där medmänniskan står i fokus.

Övriga föredrag

Kl. 10.30–11.15 Ulf Bingsgård, Trelleborgs kommun
– Två steg fram och ett steg bakåt men vi rör oss ändå- en lokal överenskommelse är inte dans på rosor.

Miniseminarier

Kl. 11.20-11.35 Frivilligcentralen och Solhöjdens träffpunkt berättar om sitt goda samarbete.

Kl. 11.40-11.55 Brottsofferjouren

Kl. 12.00-12.15 Unga KRIS

Kl. 12.20-12.35 Kulturmix underhåller ( ev i restaurangen).

Kl. 12.40-12.55 Kanal Norrköping

Ca Kl. 14.00 De fem högvinstvinnarna i tipspromenaden presenteras.

Kl 15.00 Mässan avslutas.